Våren 2003 førte Sandstrøm inn i selvangivelsen for 2002 at han hadde vunnet 1.036.000 kroner på hestespillet V75. Den falske milliongevinsten skal ha blitt brukt til å unndra skatt på inntekt han ellers skulle skattet av, skriver Dagbladet. Det skal ikke betales skatt av tippegevinster i Norge.

Sandstrøm skal i tillegg ha forfalsket dessuten et dokument som skulle bekrefte at han hadde en andel på 20 prosent i et tippelag.

– Vi har forsøkt å få ham i tale om dette, men han har ikke vært villig til å forklare seg om noen av de forholdene han er tiltalt for, sier statsadvokat Jørn Maurud til avisen.

Maurud ønsker ikke å spekulere i om den falske V75-gevinsten egentlig stammer fra utstedelse av falske legeerklæringer, svart arbeid eller om han kun har unndratt vanlig inntekt fra beskatning.

Sandstrøm er sammen med psykiateren Pål Hermansen tiltalt for grov korrupsjon, begge skal ha solgt falske legeerklæringer. De ble avslørt da en journalist i Dagens Næringsliv i 2005 utga seg for å være kriminell og fikk kjøpt en falsk legeerklæring av dem for 8.500 kroner.