Det er avisen Sunnmørsposten som skriver om historien mandag. Avisen har snakket med en deltaker i den såkalt «Tjukkasgjengen». Det er en nasjonal turgruppe med avdelinger over hele landet. Onsdag gikk Ålesunds-avdelingen på tur i området der bergenskvinnen ble funnet død. Tidsmessig kan de ha passert henne, men dette er ikke bekreftet.

Reagerte på påkledningen

— Jeg har prøvd å huske detaljer, og kan ikke huske om vi møtte kvinnen. Men til politiet har jeg fortalt om en mann vi møtte langs Borgernes vei. Vi var flere som reagerte på påkledningen. Den var veldig uvanlig, mørk og frakkeliknende med hette. Og han hadde caps og solbriller, som om han ønsket å være litt kamuflert, sier turgåeren til Sunnmørsposten.

Han forteller videre at han syntes det var et stort sjokk å finne ut at turgruppen befant seg i området omtrent samtidig som bergenskvinnen kan ha forsvunnet.

- Om jeg bare visste noe

Onsdag klokken 18 la tolv turgåere ut på den faste turen fra Gangstøvika, via Borgernes vei og til byparken. Ifølge Sunnmørsposten gikk noen av dem trappene til Fjellstuen og fortsatte runden tilbake til Gangstøvika. Avisen skriver at turgåerne der tok en liten pause, før de fortsatte langs stien der Aarseth ble funnet lørdag.

Politiet antar at hun parkerte bilen i Fagerlia mellom klokken 19.00 og 19.40, og ifølge Sunnmørsposten kan hun ha vært i området mens turgåerne var der.

— I ettertid tenker jeg at om jeg bare visst noe, så skulle jeg ikke sluppet noen med øynene, sier turgåeren til avisen.