• Han spanderte drinker på oss og sa han var millionær, sier ekteparet Grethe Vigdis (60) og Bjørn Harald Flatner (59) om lottomillionæren Jarle Gunnar Litlekalsøy (52).

Slik ble ekteparet fra Eidsvoll kjent med den nå avdøde bergenseren, på stampuben «Ola Nordmann» på Gran Canaria julen 2005, skriver VG.

— Han fortalte at han var millionær, men ingenting om hvor pengene kom fra, sier Grethe Vigdis Flatner til VG.

Henlagt av politiet

Premiepengene ble før jul 2005 tatt ut i Sparbanken Vest av Jarle Gunnar Litlekalsøy. To uker senere døde han. Etter dødsfallet har ikke arvingene sett noe til milliongevinsten. Saken ble anmeldt av arvingene, men henlagt av politiet i fjor sommer.

To dager etter å ha tatt ut millionene, på lille julaften, dro 52-åringen til Gran Canaria på ferie sammen med sin kjæreste. Ingenting tyder på noe spesielt stort forbruk i løpet av ferien.

Ekteparet Flatner opplevde ham likevel som en raus mann.

— Han spanderte et par drinker på oss, men sløste ikke med pengene sine. Han var en skøyeraktig og herlig mann, forteller de to.

- Skulle gifte seg

Da de for andre kvelden på rad møtte Litlekalsøy og kjæresten på puben, fortalte bergenseren at paret skulle gifte seg den påfølgende våren.

— Det var først da at han fortalte at han var millionær, og at han hadde dårlig helse. Han sa han ville gifte seg for å trygge kjærestens fremtid, sier Bjørn Harald Flatner.

Jarle Gunnar Litlekalsøys kjæreste vil ikke kommentere møtet.

Etter at BT omtalte saken, fikk familien inn et tips om pengene. Politiet vil likevel ikke starte noen ny etterforskning i saken.

Odd Mehus