Administrerende direktør Jansen la seg på rygg for mye av kritikken da han møtte i Bergen Næringsråd i går. Men da han gikk på talerstolen og snakket direkte med et hundretall forretningskunder, ba han også om forståelse for den voldsomme omstillingen SAS har gjennomgått. Jansen lovet å gjøre maksimalt for at flyene skal gå i rute i tiden fremover.

Kritikken haglet da ordet ble fritt Men SAS Braathens-sjefen fikk også klappsalver etter halvannen time i løvens hule.

Tar ansvaret

— Bergen er vår fjerde største destinasjon og et svært viktig marked. Vi skal gjøre vårt ytterste for å forbedre det ryktet vi er blitt påført, sa Jansen blant annet.

Han beklaget sterkt at Bergen har vært hardt rammet av flykaoset og de mange innstilte flyene. Men samtidig bad han om forståelse for at det av og til svikter internt i en periode med formidable omstillinger og kostnadskutt på 14 milliarder kroner.

Forferdelig rabalder

— Når fly blir stående på bakken slikt skjer, blir det et forferdelig rabalder for oss. Uansett om det skyldes piloter, flygeledere eller andre årsaker skaper det en negativ effekt i vårt system, sa Jansen.

Han beklaget at informasjonen overfor kundene har vært for dårlig. Samtidig lanserte han ulike tiltak. Blant annet skal det i løpet av 2. kvartal etableres en ny varslingstjeneste via sms.

Innstiller fly til Bergen

SAS Braathens skal nå arbeide intenst for å øke regulariteten på Flesland, forsikret Jansen. Selv om den var på vel 96 prosent i fjor, er ikke det godt nok når målet er 99 prosent. Han beklaget også at Bergen har vært utsatt for mange kanselleringer.

  • Vi må kansellere når vi mangler mannskap til flyene. Og da innstiller vi fly der det rammer minst. Det betyr at vi kan velge å kansellere et fly til Bergen når neste fly går om en halv time for å få av gårde dagens eneste fly til eksempelvis Kirkenes, der vi flyr både medisiner og syke mennesker.

Petter Jansen tror man unngå nye aksjoner og flykaos fra pilotene fremover.

FIKK KRITIKK: Det ble både kritikk og applaus for administrerende direktør Petter Jansen i SAS Braathens da han møtte næringslivet i Bergen i går. Her får han hjelp med mikrofonen før han går på talerstolen. FOTO: EIRIK BREKKE