Verken partisekretær Martin Kolberg eller AUF-leder May Kristin Hansen vil gripe inn for å roe gemyttene nå.

Partisekretær Martin Kolberg ble informert om situasjonen i går. Han hadde da et timelangt møte med partisekretær Roald Kvamme på partikontoret da han likevel var i Bergen i et annet ærend. Også nestleder i fylkespartiet Per Rune Henriksen var til stede på møtet

Etter det BT forstår fikk Kolberg et grundig referat av hva som foregikk både forut for og under årsmøtet i Ullensvang i helgen. Også arbeidsmiljøet på kontoret skal ha vært drøftet.

AUF-leder May Kristin Hansen fulgte debatten i Redaksjon 21 forrige kveld mellom partileder Ranveig Frøiland og fylkesleder i Hordaland AUF, Åshild Fløisand.

— Jeg visste at forholdene var turbulente. Jeg har jo lest aviser også snakket med våre folk i Hordaland. Men dette var mer enn jeg hadde regnet med, sier hun.

— Dette er en konflikt som må løses lokalt. Uansett hvor roten til konflikten ligger, er det alvorlig når noen opplever at de blir mobbet. Det er en situasjon vi ikke kan leve med. Det er på tide at partiet tar et ansvar og viser at det tar ungdom alvorlig slik at partiet igjen kan vinne oppslutning hos unge velgere, sier Hansen.