I forrige uke avslørte VG at stortingsrepresentant Saera Khans (Ap) mobilregninger var så høye at Stortinget hadde sluttet å betale dem.

Enda mer oppsikt vakte det da VG skrev at de skyhøye regningene blant annet skyldtes at Khan hadde ringt spåkoner på Stortingets regning.

— Det er vondt

Nå snakker Khan for første gang om årsaken til forbruket, og om hvorfor store deler av regningene hennes er sladdet når de blir utlevert:

— Jeg har en kjæreste som er spesialsoldat. Han er på hemmelige oppdrag og øvelser i utlandet, og jeg har private samtaler med ham via Forsvarets satellittelefon. Det er årsaken til at jeg har høye telefonutgifter, og til at dokumentasjonen på samtalene av sikkerhetsgrunner ikke kan utleveres, sier Khan til Dagbladet.no.

Hun vedgår en viss interesse for astrologi og tarotkort, men liker dårlig insinuasjonene om at regningene skyldes telefoner til spåkoner på teletorg.

— Jeg har egentlig ikke lyst til å snakke om private forhold i offentligheten, men synes det er vondt at folk tror jeg har ringt masse teletorgnumre, forteller Khan til Dagbladet.no.

90 kroner per minutt

Hun sier at telefonene til kjæresten kan koste så mye som 80-90 kroner i minuttet.

Khan vil ikke si noe om hvordan det er å leve med en kjæreste på hemmelige oppdrag i utlandet.

Av sikkerhetsmessige grunner er hun også taus omkring kjærestenes navn og alder.