Arendal (NTB): — Maskinen og kaffen stemmer ikke. Men hvis folk klager på kaffen, får de tenke på at de støtter en god sak, sier rådmann Harald Danielsen til Agderposten.

Han drikker selv mange kopper om dagen, men er villig til å pine den i seg – i solidaritet, ifølge avisen.

- Prøv en annen smak

— Smaken har ingenting med at kaffen er rettferdig, fairtrade-merket, eller ikke, sier daglig leder Ragnhild Hammer i Fairtrade Max Havelaar Norge til NTB.

Hun anbefaler arendalittene å rense kaffemaskinene for å se om det er det som gjør at kaffen smaker vondt.

— Leverandøren av kaffen må også få et lite vink her om at den må tilpasses maskinene. Ellers finnes det mange forskjellige typer Max Havelaar-merket kaffe. Kanskje de i Arendal foretrekker en annen smak, foreslår hun, og legger til:

— Det går helt sikkert an å finne en kaffe som de også liker.

Mengder med kaffe

Det var for ett år siden at bystyret i Arendal vedtok at det bare skulle serveres Max Havelaar-kaffe på rådhuset. Kommunen betaler 100.000 kroner ekstra i året for kaffen, men nå må avtalen opp til ny politisk behandling.

Årsaken er at mange ansatte og politikere har klaget på at den smaker vondt. En av dem er Frps Ingebjørg Godskesen, som tok opp saken i siste driftsstyremøte.

Ifølge Godskesen er det en kjent sak at det i politiske møter går med store mengder kaffe, og hun mener derfor det er ekstra viktig at kaffen er god, så ikke politikerne blir dårlige i magen under de lange møtene.

Males feil

Godskesen har funnet ut at kaffen trolig blir malt feil i forhold til rådhusets kaffemaskiner. Det har ført til at kaffemaskinene flere ganger har gått i stykker og vært til reparasjon.

— Jeg vil tilbake til den vanlige kaffen. Jeg har ingen tro på at produsenten kan spesialmale kaffe til kommunen, så jeg tror ikke vi får bukt med problemet, sier Ingebjørg Godskesen.