• Hydrosjef Eivind Reiten og hans ledere kan ha mistet så mye tillit blant egne ansatte på sine opsjoner, at de risikerer opprør, tror ledelsesekspert.

Kristijane Cook Bulukin har doktorgrad fra NHH, på ledelse og legitimitet.

— Hydro-ledelsen problem nå handler nettopp om legitimitet, sier hun.

Cook Bulukin er sikker på at den nå er svekket internt i Hydro. Hun sier topplederens rolle som merkenavn og aktør medarbeiderne internt skal være stolte av, blir stadig viktigere.

— Derfor er denne saken så farlig. For tenk bare på alle de Hydro-ansatte som synes de jobber mye og yter en kolossal innsats for selskapet for en nokså vanlig lønn. Når de ser at 35 ledere mottar en ekstrahonorering på 210 millioner for sin innsats, så skaper det et kolossalt skille mellom «de» og «oss». Og det kan være et skritt i retning mot at vanlig ansatte begynner å gjøre opprør, tror Cook Bulukin.

Kunne snudd det hele

Hun tror ikke at Reiten har noe å frykte verken fra staten eller andre aksjonærer, som først og fremst vil være opptatt av den betydelige økningen av aksjeverdi, som konsernsjefen kan vise til. Men overfor sine egne medarbeidere kan Reiten og hans ledere ha påført seg selv uopprettelige skader.

— Tenk bare hvordan han kunne brukt opsjonene til å øke sin legitimitet. Hvis han foreslo at de 210 millionene skulle deles på alle de Hydro-ansatte, ville han trolig skaffe seg tillit inn i evigheten.

Kristijane Cook Bulukin er selv daglig leder i selskapet Amesto Business Partner i Bergen og mener at ledere skal tjene godt. Men i tilfelle Hydro er det noe med proporsjonene som er helt ute å kjøre, mener hun.

Undergraver teamfølelsen

Cook Bulukin minner om at en av Reitens viktigste roller er å reise rundt til egne ansatte og skape teamfølelse.

— Disse opsjonene forteller i stedet at det er ett sett av verdier for oss på toppen og et annet for dere andre. Det tukles med spillereglene. Og det er det ikke sikkert at vanlig ansatte vil fortsette å finne seg i.

Hun tror dette også skader ledernes jobb med å rekruttere og holde på dyktige ansatte, i et marked hvor det konkurreres knallhardt om arbeidskraften.

— Det er disse tingene opsjonssaken i Hydro nå handler om, ikke juss og spissfindigheter.

G

TROVERDIGHET PÅ SPILL: Toppsjefer representerer organisasjonens troverdighet utad. Og hvis Eivind Reitens har svekket sin legitimitet gjennom de store opsjonene, så er hele Hydro skadelidende, mener Kristijane Cook Bulukin. ARKIVFOTO: RUNE SÆVI