Ifølge kildene vil det mest naturlige være at Reinås selv trekker seg som styreleder i Hydro, som følge av rapporten fra advokatfirmaet BA-HR. VG skriver lørdag at regjeringen foreløpig ikke har bestemt seg for hva som skal skje med Reinås og resten av Hydro-styret dersom de ikke selv trekker seg.

Avisens kilder er imidlertid tydelige på at dersom Reinås ikke går av i løpet av noen dager, er han uansett ferdig før oktober. Da har valgkomiteen varslet at de skal være ferdig med innstillingen til et nytt Hydro-styre.

Sentrale regjeringskilder uttalte fredag kveld at det heller ikke er unaturlig om også Hydros konsernsjef Eivind Reiten må gå av. De understreker at styret i Hydro må vurdere i hvilken grad de mener at konsernsjefen, som leder for administrasjonen, har gitt styret et for dårlig eller uriktig grunnlag for å fatte beslutningen om utbetalingen av millionbeløpene på.

Til Dagbladet benekter Reinås fortsatt at han gjort noe galt.

– Jeg står oppreist både moralsk og som leder. Vi er et godt selskap som har levert gode resultater. Da blir alt dette bråket paradoksalt, sa Jan Reinås fredag kveld.

Han står fast ved at styret ikke gjorde noe galt da de besluttet å avvikle opsjonsordningen.

– Men nå trenger vi tid til å se nærmere på advokatrapportene for å se hva vi skal gjøre videre, sier han.

Reinås benekter også at han er grådig.

– Jeg har gjort forbannet mye arbeid og har tidligere sagt nei til flere millioner. Å framstille meg som en grådig person blir helt feil, sier Reinås, som benekter at han har noen planer om å trekke seg.

Bendiksby, Terje