Det sier nestleder i Marie Kleppa i Redningsselskapets landsråd til NTB. Hun sier åtte av 13 distriktsrepresentanter nå krever at styret går av umiddelbart etter styremøtet tirsdag.

Kleppa sier sentralstyret ikke kan sitte til det ekstraordinære landsmøtet 14. januar etter opplysningene om at styremedlem Anders Talleraas har fått om lag 70.000 kroner ekstra betalt for å hjelpe selskapet med en pengeplassering, og etter at selskapets økonomisjef ble presset til å si opp sin stilling mandag.

Et samlet styret har stilt sine plasser til disposisjon og skal gå av i forbindelse med et ekstraordinært landsmøte 14. januar.

Men Kleppa sier landsrådets flertall ikke har tillit til at styre kan fungere fram til da:

– Styret skal fungere som et forretningsministerium. Men vi kan ikke lenger vite hva de finner på dersom styret fortsetter fram til det ekstraordinære landsmøtet, sier Kleppa.

Hun sier det mandag kveld vurderes om flere i medlemmer av landsrådets vil møte på sentralstyremøtet tirsdag

Monicas sluttpakke

Kleppa sier til NTB at sluttpakken til Monica Kristensen Solås, suspendert generalsekretær i Redningsselskapet, også er tema på sentralstyremøtet onsdag.

Kleppa sier det er forhandlet fram to alternativer: En sluttpakke som innebærer at Solås forlater Redningsselskapet på dagen; og en alternativ løsning som innebærer at hun fortsetter med prosjektarbeider for Redningsselskapet.

– Styret er delt på midten når det gjelder hvilken av de to løsningene som bør velges, sier Kleppa til NTB.

Hun sier dobbeltstemmen til Redningsselskapets president og styreleder Magnus Stangeland kan bli avgjørende for utfallet.

– Jeg synes ikke det er forsvarlig at et forretningsministerium som dagens styre faktisk er, skal avgjøre dette med avtroppende styreleders dobbeltstemme, sier Kleppa.

Hun sier det er tillagt styret å avgjøre hvem som skal være generalsekretær i redningsselskapet, men legger til at «landsrådet kan ha synspunkter på dette».

Kleppa sier at et flertall på åtte landsrådsmedlemmer også mener at Redningsselskapet vikarierende generalsekretær Kjell Brevik må gå på dagen, slik kontrakten hans åpner for.

Taus leder

Redningsselskapets leder Niels Christian Bang ønsket mandag kveld ikke å kommentere sentralstyrets dagsorden tirsdag. Overfor NTB ønsket han heller ikke å fortelle hvilke eventuelle innspill landsrådet har til sentralstyret tirsdag.

Landsrådet er høyeste organ i Redningsselskapet når landsmøtet, som ordinært møtes annethvert år, ikke er samlet. I helgen krevde åtte av Redningsselskapets 13 distriktsledere at sentralstyremedlem Anders Talleraas trekker seg på grunn av konsulentoppdraget han påtok seg for selskapet. Konsulentoppdraget ga Talleraas en ekstrainntekt på 70.000 kroner og var, ifølge landsrådets nestleder Marie Kleppa, ukjent for styret.