Grove bagetter, wraps, hamburgere og italienskinspirerte hurtigretter er i ferd med å ta over. Pølsesalget over disk har falt med 12 prosent de siste årene.

Pølsespising anses i økende grad som utrendy, medgir produktsjef Tom Johan Bovim i Stabburet overfor Dagens Næringsliv.

— Pølser blir stemplet som nei-mat. Forbrukerne blir forbundet med en negativ stereotyp, sier Bovim.

Forsker Runar Døving ved Statens institutt for forbruksforskning er enig.

— Å spise pølser å bensinstasjon er ute. Det snakkes mye om at det er et stygt syn. Det er ikke estetisk riktig, sier han.

Stereotypen på en pølsespiser er en overvektig singel mann med et hjem som forfaller og en skjorteknapp som sprekker over en stor mage, ifølge forskeren.

Hva forbinder du med pølsespisere? Si din mening i feltet under!

NEI-MAT: Pølser vekker negative assosiasjoner blant nordmenn.
Arkiv