• Gjerningsmannen siktet mot folk som var i vannet. Jeg prøvde å ligge helt stille på ryggen slik at han ikke skulle oppdage meg, forteller Hana (16), som var på Utøya sammen med sin bror og søster.

Det som skulle være en hyggelig AUF-samling på Utøya ble på kort tid forvandlet til et mareritt for de mange ungdommene som var samlet.

En mann utkledd som politi tok kontakt med ungdommene, og begynte deretter å skyte, forteller øyenvitner til Aftenposten.no.

— Vi var alle samlet i hovedhuset for å snakke om det som hadde skjedde i Oslo. Plutselig hørte vi skudd. Vi trodde først det var tull. Så begynte alle å løpe, forteller Hana (16) til Aftenposten.no.

Hun var på Utøya sammen med sin bror og søster.

— Jeg så en politimann stå der med ørepropper i ørene. Han sa «jeg vil gjerne samle alle sammen». Så løp han inn og begynte å skyte på folk. Da løp vi ned til stranda og begynte å svømme, forteller Hana.

— Gjerningsmannen siktet mot folk som var i vannet. Jeg prøvde å ligge helt stille på ryggen slik at han ikke skulle oppdage meg, forteller Hana videre.

Hun ble sammen med sin bror og søster tatt hånd om av lokale.

Jørgen (18) var også blant dem som tok seg ned til vannet.

— Jeg tok meg ned til vannet og holdt meg i ro der i en periode. Jeg så en politimann nær tyve meter fra meg, og prøvde å få kontakt med han, men da begynte han å skyte mot oss. Jeg kastet meg i vannkanten, hvor jeg lå og skjulte meg bak en fjellknaus, sier Jørgen.