Minst fem vitner har forklart politiet at de så Gry Hosein (28) i Skien etter det tidspunktet da politiet mener at mannen hennes, Gamal Hosein, drepte henne. Men politiet mener dette ikke er sikre utsagn.

To vitner som kjente Gry godt av utseende, har sagt at de så Gry gå nedover Odins gate mot Skien sentrum etter klokken 16 lørdag 13. januar. Dette er den ruten Gry naturlig ville ha valgt dersom hun gikk til byen.

— Disse to vitnene hadde sett Gry i butikken hennes og kjente henne godt av utseende, sier Gamal Hoseins forsvarer, advokat Jan Erik Granmo, til NTB.

En mann har forklart at han så Gry gå ved Aetat i Skien ved 16.45-tiden. Drapssiktede Gamal Hosein har hele tiden sagt at hans kone gikk fra parets kiosk og videobutikk cirka klokken 16 lørdag 13. januar, og at hun skulle gå til byen.

- Bevisst Politiadvokat Jon H. Borgen ved Skien politidistrikt ville tirsdag ikke si hvorfor etterforskerne har valgt å se bort fra de vitnene som hevder å ha sett Gry etter klokken 16.

— Politiet velger bevisst å se bort fra disse vitnenes observasjoner. Jeg regner med det er fordi de ikke stemmer med den teorien politiet har om at Gry ble drept før klokken 16 av sin egen ektemann, sier Granmo.

Tirsdag ble Gamal Hosein varetektsfengslet for to nye uker med brev- og besøkskontroll. Hosein har påkjært kjennelsen til Agder lagmannsrett. En avgjørelse herfra kommer trolig i løpet av onsdag.

Utro I sin påkjæring til lagmannsretten vil advokat Granmo legge vekt på at 12-15 vitner har sett Gamal Hoseins bil utenfor grillen på Falkum på ulike tider i løpet av hele lørdagen. Et annet sentralt punkt i påkjæringen blir uttalelser fra Grys lege, hennes mor og annen familie om at ekteparet hadde et godt forhold og at det ikke gikk mot skilsmisse, slik et par-tre av Grys venninner har fortalt.

— Politiet mener Gamal drepte sin kone fordi hun hadde vært utro og ønsket skilsmisse. At Gry var utro fortalte hun selv til kun en venninne i Israel. Det skjedde for to år siden, og er det sikkert at hun snakket sant? Den angivelige kjæresten hennes i Israel benekter at det har vært et forhold mellom de to, sier Granmo til NTB.

Vitnerapport Politiet puster lettet ut etter at de fikk medhold i sin begjæring om to nye uker i varetekt for den drapssiktede 35-åringen.

Etterforskerne vil i de to kommende ukene sluttføre avhørene av Hoseins venner og familie i Israel samt avslutte en del andre etterforskningsskritt. Det skal igangsettes nye søk etter Gry om kort tid. Tirsdag ble det søkt med hund etter Gry i Vestfold uten resultat.

Om kort tid vil drapsetterforskerne i Skien legge en komplett vitnerapport frem for Gamal Hosein. Rapporten vil på flere punkter stride med det Hosein selv har fortalt i utallige avhør hos politiet. Men drapsetterforskerne i Skien har fortsatt ikke funnet noe lik, og de har ennå ikke kunnet legge frem tekniske eller biologiske bevis i saken.

NTB