Selv om politiets rolle i Ali Farah-saken fortsatt er under etterforskning, velger Oslo-politiet å gå ut med politiloggen. Årsaken er at politiet ikke skal ha forlatt Ali Farah, slik det er hevdet.

Politimesteren i Oslo, Anstein Gjengedal, reagerer sterkt på at politiet har blitt beskyldt for å forlate Ali Farah i Sofienbergparken. skriver Aftenposten.

«Burde dere ikke ta ham med?» spurte politimannen idet ambulansepersonalet dro. «Han står jo oppreist, han dør ikke», var svaret han fikk, skriver avisen.

– Jeg reagerer sterkt på at ledende autoritetspersoner, til og med medlemmer av regjeringen, går ut med bastante oppfatninger om politiets handlemåte, uten å kjenne fakta. Våre folk forlot ikke fornærmede, slik det er blitt hevdet, sier Gjengedal.

Han går ut med opplysningene fordi han ikke ønsker at et galt inntrykk av politiet skal feste seg blant folk.

Ullevål sykehus har hevdet at ambulansepersonalet ba politipatruljen kjøre Ali Farah til legevakten fordi de ikke ønsket å ta ham med i ambulansen fordi de følte seg truet. Gjengedal avfeier denne påstanden.

– Det er ikke riktig. Det har ikke skjedd. Politipatruljen oppfattet ikke fornærmede som et ordensproblem. De mente han trengte medisinsk hjelp, sier han.

Ullevål universitetssykehus ønsker ikke å kommentere saken, men en ambulansesjåfør i Oslo, som ikke vil stå fram med fullt navn, sier til avisen at sykehuset har gitt feil opplysninger, og at rutinene for ambulansetjenesten ikke er fulgt.