Målet med det risikofylte undercover-oppdraget var å lure opplysninger om ranet ut av 27-åringen. Planen fungerte til gagns, ifølge kilder i politiet VG har snakket med.

27-åringen skal blant annet ha fortalt om hvordan ranerne måtte gjøre tre forsøk før de gitt til aksjon mot Munch-museet. Den første gangen måtte ranet avlyses fordi en av ranerne fikk diaré. Den andre gangen førte en misforståelse til at ranerne møtte opp på forskjellige steder.

Under det tredje forsøket samlet de tre mennene seg utenfor museet, hvor de oppdaget at de hadde glemt igjen en avbitertang, ifølge opplysningene 27-åringen skal ha røpet til politiagenten. De valgte likevel å slå til, men måtte bruke makt for å få de verdensberømte maleriene ned fra veggen uten tang.

Undercover-agenten skal ha diktet opp en fiktiv livshistorie og levd et dobbeltliv som 27-åringens nabo i nesten et år. VG beskriver operasjonen som en av norgeshistoriens mest spektakulære etterforskningsoperasjoner.

Politiinspektør Iver Stensrud i Oslo kan bekrefte så mye som at Munch-saken ga politiet mulighet til å prøve de fleste metodene de har mulighet til å bruke.

27-åringen døde av det som trolig var en heroinoverdose 3. november i år.