— Det er riktig som det ble sagt tidligere her, at jeg lånte en dress av Dan Pettersen, sa Johnny Thendrup i sin forklaring i formiddag.

Han forklarte også at Pettersen forklarte ham veien til togstasjonen i Stavanger da han skulle forlate ranernes dekkleilighet fire dager etter ranet.

- Skutt i lårene

Noe tidligere i sin forklaring antydet Thendrup også at Pettersen tok imot ranerne da de kom til Pettersens leilighet i Nedre Dalgate etter ranet.

Han forklarte at ranslaget ble tatt imot i døren av en person, som også hjalp Thendrup, som var skutt i låret, opp trappene.

Denne personen forlot ifølge Thendrup leiligeheten kort etter. Han kom imidlertid tilbake, og fortalte da den skutte raneren som lå i en seng på loftet at en politimann var skutt og drept under ranet.

- Paralyser

Da aktor Arild Dommersnes startet sin utspørring, bekreftet Thendrup at dette var Dan Pettersen.

— Jeg prata også med han som skøt Klungland. Jeg spurte ham hva som hadde skjedd. Han var helt fra seg, han skjønte ikke noe, sa Thendrup, og fortsatte:

— Vi var ganske sinte der, alle mann. Det var jo tragisk alt som hadde skjedd. Det var ikke det som skulle skje. Det er ingenting jeg kan si for å rettferdiggjøre mine handlinger der, men jeg hadde aldri blitt med på ranet hvis jeg visste at dette skulle skje.

Thendrup gikk også langt i å bekrefte at han ”makker” på domkirkeplassen etter ranet var en nå avdød venn av David Toska.

Thendrup rømte til Nederland da han fikk mistanke om at politiet hadde vært på tomten hans. Han ble pågrepet i Amsterdam i april 2005.

Etter noen uker ble han løslatt, men pågrepet på ny i mai.

Etter den andre pågripelsen valgte han å tilstå sin deltakelse i ranet.

Lise Åserud / SCANPIX