• Jeg fikk inntrykk av at det var Per og Veronica som skulle utføre drapene, sa Kristin Kirkemo Haukeland da hun tirsdag fortsatte sin forklaring i Eidsivating lagmannsrett.

Selv trodde hun ikke de mente alvor før Per Orderud ble sint på henne. Men fortsatt mente hun det måtte være en fleip da ekteparet og Lars Grønnerød lille julaften 1998 skal ha planlagt drapene i kårboligen.

Klærne skulle tilintetgjøres

Hun forklarte seg inngående om planleggingen. De skulle bruke hele dresser som kunne tilintetgjøres etterpå. Over skoene skulle de ha sokker og veien inn til kårboligen skulle gå til venstre rundt skogholtet før de knuste glassdøra på verandaen.

— Og dette hadde du skaffet våpen til uten å forstå noe som helst, spurte aktor.

— Jeg trodde de skulle ha våpen til egen beskyttelse da jeg kom med våpnene. Da planleggingen startet, var pistolene levert, svarte Kristin.

— Det var Lars som kom med ideen om at det skulle brukes engangsdresser. Det er det ingen tvil om, sa tiltalte i sin forklaring.

- Skulle skje mens de sov Drapene skulle skje om natten mens de sov og så snart som mulig. Det måtte også skje mens Anne og Per Paust var på besøk, forklarte Kirkemo Haukeland.

(NTB)