I går gikk advokat Steinar Wiik Sørvik til frontalangrep på politiet, etter at tjenestemenn gikk langs forsvarerbenkene og bladde i papirer.

Da retten ble satt i morges, var dette det første spørsmålet dommeren tok opp:

— To av rettens medlemmer ble av pressen i går gjort oppmerksom på at det angivelig hadde skjedd uregelmessigheter i forhold til notater på forsvarerbenkene. La det være helt klart at notater tilhørende dommere, forsvarere eller aktorat er forbuden frukt for alle andre enn dem som har skrevet disse notatene. Det har aldri vært i mine tanker at jeg ikke skulle kunne etterlate ting trygt på denne skranken, og det samme gjelder forsvarere og aktor, fastslo Bjørnestad.

Han fortsatte:

— Jeg har registrert hva advokat Wiik Sørvik har sagt om dette, og hva visepolitimesteren har sagt. Jeg er ikke veldig innstilt på åpne for noen prosedyre om dette. Jeg har registrert Sørviks kraftfulle utspill om dette. I den utstrekning han eller andre mener det har skjedd noe uregelmessig i forhold til av vond vilje å lese forsvareres notater, så er det helt utillatelig. Jeg forventer at det behandles slik man ellers behandler mistanke om straffbare handlinger, man melder det til Sefo.

Rettsforhandlingene fortsetter i dag med forklaringen til den 26 år gamle tiltalte Sandnes-mannen, som skaffet David Toska hus i Stavanger.

SCANPIX