Killengreen baserer sin reaksjon på rapporter fra landets politidistrikter. Blant annet bommet nesten hele utrykningsenheten i Trondheim-politiet på en skyteprøve. Ifølge Killengreen er dette tjenestefolk som tidligere har skutt helt utmerket. Hun bemerker overfor Aftenposten at dette «synes å ligge på kanten» av det ulovlige.

Et annet tilfelle er fra Agder. Samtlige politifolk i Agder og som var knyttet til beredskapsoppdrag, ville trekke seg fra oppdragene. Det samme skjedde flere steder i landet. Mange steder har politifolkene sendt krav om frabeordring omtrent samtidig og på samme type skjema. Politidirektøren beskriver dette som aksjonslignende saker.

Videre er det meldt om påfallende omfattende sykefravær i Hordaland , Oslo og andre politidistrikter. Spesielt gjelder dette utsatte vakter natt til lørdag.

– Bekymring er bare forbokstaven på hva jeg nå føler kan skje med vår enestående høye tillit i befolkningen, sier Killengreen.

Hun sier det hittil ikke foreligger eksempler på at det er tatt i bruk ulovlige midler. Hun tror på en løsning og håper den kommer raskt.

I helgen var det møter mellom justisminister Knut Storberget og Politiets Fellesforbunds leder Arne Johannessen om hvordan konflikten kan løses. Partene skal møtes etter forbundets landsmøte på Røros denne uken.

Si din mening om politikonflikten her.

SCANPIX