Den sykemeldte læreren trommet sammen til folkemøte og pasientaksjon da hun fikk nok av å føle seg som en kasteball i sparekampanjer ved sykehuset.

Les oppropet og si din mening!

Målet med aksjonen er å få politiske myndigheter til å bevilge mer penger til sykehussektoren.

Klokken 11.30 startet folkemøtet, med både kolleger og elever av Soløst, i tillegg til pasienter ved sykehuset på plass. Et par mennesker i hvite frakker var også til stede.

— Jeg er overveldet over oppmøtet og den støtten jeg har fått. Jeg har fått masse telefoner i helgen, fra folk som vil støtte opp, sier Soløst til bt.no.

Hun fikk klemmer og varm mottakelse da møtet startet. Mange skrev også på underskriftslister som var lagt ut.

Det er nå klart at alle de 49 organisasjonene i Funksjonshemmedes fellesorganisasjon i Hordaland støtter og vil være med på å holde aksjonen gående.

Underskriftslister skal legges ut på kjøpesenter, og folk fra organisasjonene vil gå med lister på Torgallmenningen de nærmeste dagene.

Planer om et fakkeltog er også i emning, og det er nå snakk om at pasientaksjonen vil bli holdt gående fram til jul.

OPPMØTE: Et femtitall mennesker var møtt frem til folkemøtet, der aksjonen blant annet fikk støtte fra Funksjonshemmedes fellesorganisasjon. FOTO: FINN ARNESEN (MMS)
SKREV UNDER: Flere signerte på listene som var lagt t under folkemøtet. Det skal også legges ut lister på kjøpesentre, og samles underskrifter på Torgallmenningen. FOTO: FINN ARNESEN (MMS)
SIGNATURER: Mange benyttet anledningen til å skrive under til støtte for Gerd Soløsts opprop. FOTO: FINN ARNESEN (MMS)
OVERVELDET: Gerd Soløst (til høyre) i samtale med støttespillere. FOTO: FINN ARNESEN (MMS)