Politiet sier at NOKAS-dømte Lars Erik Andersen (29) under avhør tirsdag har navngitt den personen som skjøt og drepte politimannen Arne Sigve Klungland under NOKAS-ranet i Stavanger.

Advokat Stabell, som er Andersens forsvarer, sier at politiet har fått vite hvem som skjøt, men Stabell vil ikke ut med navnet.

Han sier til NTB at identiteten til den personen Andersen har utpekt, vil bli gjort kjent når notatene fra tirsdagens avhør blir lagt inn i saken. Dette betyr at også de andre forsvarerne får innsyn i det Andersen har forklart.

– Dette vil trolig skje rett over påske, sier Stabell.

Schumann?

Ifølge flere medier har Andersen utpekt Kjell Alrich Schumann som drapsmannen, men dette er verken bekreftet av politiet eller Stabell.

I en pressemelding fra Rogaland politidistrikt heter det også at Andersen har redegjort for sin egen rolle i ranet, og han har erkjent straffskyld for dette.

Han har imidlertid ikke erkjent straffskyld for dødsfølgen, eller at han var en del av en organisert gruppe. I Stavanger tingrett ble han dømt til 15 år for grovt ran med døden til følge.

Orker ikke å lyve Andersen har begrunnet sin forklaring med at han ikke lenger orker å lyve, og at han ønsker at sannheten skal komme fram.

«Han ønsket ikke lenger å dekke over et drap, og ikke minst tilsa hensynet til de etterlatte at sannheten kom fram», heter det i pressemeldingen.

Stabell sier at Andersen ikke har inngått noen avtale om strafferabatt. Advokaten sier også at Andersen ikke er redd for represalier mot seg eller sin familie.

Alf Ove Hansen / SCANPIX .