• Det kom som lyn fra klar himmel da han ble siktet i synagoge-saken, sier TV 2-venninnen til Bhatti i retten.

_JOSTEIN IHLEBÆK

Aftenposten.no_

I retten i dag måtte Arfan Bhattis nære venninne i TV2 forklare seg om flere telefonsamtaler og SMS'er mellom de to. I enkelte av telefonsamtalene har aktor antydet at TV2-reporteren prøvde å advare terrortiltalte Arfan Bhatti mot planer han hadde.

Les mer fra TV2-reporterens forklaring:

TV 2-venninne i retten: — Jeg følte en uro rundt planene hans

Opprørt over beskyldninger En setning som stadig er kommet frem i retten og i mediene, er når TV 2-reporteren sier til Bhatti: "Driver du og styrer med den grusomme saken?".

Da denne setningen ble tatt opp i retten, tok TV 2-reporteren ordet.

— Jeg er litt opprørt over at det henger i luften at jeg visste eller ikke visste om planene om skytingen mot synagogen. Det er utrolig alvorlig for meg at det blir hengende i luften, sier TV 2-reporteren.

— Jeg hadde et møte med aktor Kristian Nicolaysen 1. mars, der han sa at han aldri hadde noen mistanke om at jeg visste noe om disse planene. Derfor synes jeg også det skal kommuniseres offentlig av ham. Om jeg hadde visst noe, hadde jeg vært tiltalt i denne saken, sier TV2-venninnen i retten.

— Jeg hadde ingen mistanke om at han hadde noe med synagoge-saken å gjøre. Det kom som lyn fra klar himmel for meg, sier hun.

— Om jeg hadde visst noe, så hadde jeg ringt politiet, sier hun.

- Styrte for mye Hun mener den aktuelle "grussomme saken" dreier seg om skytingen mot huset til Dagsavisen-journalist Nina Johnsrud. Bhatti ble siktet i saken, men saken ble senere henlagt.

— Nina Johnsrud var en god kollega av meg, så ble Bhatti siktet i den saken. Det kom som en bombe på meg. Så møtte jeg ham en natt i Oslo, og jeg var helt fortvilet. Men jeg opplevde han som ikke fortvilet, sier TV 2-reporteren.

Hun forteller videre om telefonsamtalen:

— Det jeg husker fra den dagen var at jeg var utrolig syk. Jeg husker at vi snakket mye om skytingen mot Nina Johnsrud. Jeg syntes han styrte for mye med det – han skulle ringe henne og ringe advokaten hennes. Derfor var jeg opptatt av at han ikke skulle engasjere seg for mye, sier TV 2-reporteren i retten.

SCANPIX