Familie og venner var lørdag samlet på Kleppe bedehus for å minnes 12 år gamle Olav Hovda som omkom etter at han ble påkjørt fredag kveld da han var ute på rulleski sammen med sin far.

— Bunnløs sorg

— Det var en helt spesiell minnestund preget av bunnsløs sorg og en uvirkelighet. Men minnestunden hjalp oss til å se et lite håp i fortvilelsen. Mitt i den bunnløse sorgen, finner foreldrene håp og trygghet i at Olav nå er i Guds beste hender, sier pastor Aslak Tveita i Fokus hverdagsmenighet, på vegne av familien til Stavanger Aftenblad.

Lørdag kveld holdt pastoren en helt spesiell minnestund. Olav var sønn av hans nærmeste venner og var selv aktiv i menigheten til Tveita.— Olav var en bygdegutt og en søndagsskolegutt. Selv om Olav og foreldrene var kristne, så ville de at dette skulle være en minnestund for alle, sier Tveita.

Kriseteam tilstede

Han forteller at foreldrene finner trøst i menigheten.

— Jeg tror det er helt avgjørende at familien har en menighet og et fast holdepunkt i sin tro. Hele oppveksten til Olav er bygget på at Jesus har en vei og en plan for han både i liv og død, sier Tveita.

Det var en helt spesiell minnestund preget av bunnsløs sorg og en uvirkelighet

Pastor Aslak Tveita

Prest og kriseteam var også til stede i minnestunden.

Olav hadde to yngre søsken, en bror og en søster. Familien til Olav har i mange år vært aktive på Bedehuset på Klepp. Faren har vært med i ledelsen og moren har arbeidet med søndagsskolen.

24-åring pågrepet

Sent lørdag kveld gikk politiet til pågripelse av en 24 år gammel mann, opplyser politiadvokat Sigve Espeland i Rogaland politidistrikt.

24-åringen ble siktet for uaktsomt drap etter straffelovens paragraf 239.

– Grunnlaget for pågripelsen var et tips fra publikum som ble sammenholdt med biltype, farge og skader på bilen tilhørende siktede. Bilen ble tatt i beslag og ble straks undersøkt av politiets kriminalteknikere, opplyser Espeland.

Natt til søndag viste imidlertid undersøkelsene at 24-åringens bil ikke kunne ha vært involvert i påkjørselen av tolvåringen.

– Siktede ble av den grunn etter kort tid løslatt natt til søndag. Både siktede og bilen han disponerer, er sjekket ut av saken, opplyser Espeland.Formelt sett blir siktelsen stående inntil Statsadvokaten i Rogaland henlegger den. Politiet kan ikke gjøre det på egen hånd.

Ber føreren melde seg

Politiet vet fortsatt ikke hvem som kjørte på gutten, og de ber føreren av ulykkesbilen om å melde seg.

De ber sågar folk være oppmerksomme på biler i nabolaget dersom disse har skader i fronten og kan ha en forbindelse til ulykken.