TV 2 meldte i kveld at den mistenkte er en narkoman mann som skal ha bodd i nærheten av Haugesund på drapstidspunktet. Mannen skal ha innrømmet drapet i narkokretser, noe som skal ha blitt gjenfortalt til to sosionomer. Ifølge tv-kanalen skal han også være knyttet til drapet gjennom tekniske undersøkelser.

Nekter for treff

I fjor høst sendte politiet 36 spyttprøver, blant annet fra Birgittes fetter, til det rettmedisinske instituttet i Innsbrück. Der ble prøvene DNA-sammenliknet med flere avrevne hår, som ble funnet i Birgittes hånd. Ingen av prøvene matchet.

Men kort etter sendte politiet nok en prøve til Innsbrück ý denne gang med spytt fra en mann som på drapstidspunktet bodde i et narkokollektiv nær Haugesund. Det er denne prøven som nå skal ha matchet med de avrevne hårene.

— Dette er bare tull. Status er at de tekniske undersøkelsene fortsatt pågår, og vi venter fortsatt på de siste analyseresultatene. Vi har ingen DNA-match opp mot hårene som ble funnet på Birgitte, sier politiadvokat Thor Buberg ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til BT.

ý Vi vil ikke kommentere noe om prøvene før de endelige resultatene foreligger, sier Buberg.

Politiet har også sendt et brev til statsadvokaten, hvor de ber om at alle kommende rettsmøter i Birgitte-saken blir utsatt.

— Det er fordi vi venter på resultatene. Vi utelukker ikke at de kan ha betydning for kommende rettsmøter, sier Buberg.

Skulle politiet ha et DNA-treff, tyder mye på at den syv år gamle drapssaken kan gå mot en oppklaring. Politiet og advokatene til Birgitte Tengs' fetter har jobbet ut fra en teori om at hårene tilhører drapsmannen. Det som ikke er tvilsomt, er at et slikt funn vil knytte den mistenkte til åstedet på en måte som vil gi ham store forklaringsproblemer.

- Kan ødelegge for politiet

Politiadvokat Buberg legger ikke skjul på at TV 2-oppslaget kom på et særdeles dårlig tidspunkt i forhold til politiets etterforskning.

Både fetterens far og familiens advokater uttrykker overfor BT redsel for at avsløringen skal forkludre etterforskningen.