Utenriksdepartemenetet fraråder også nordmenn å reise til Kuwait, samt deler av Israel og Det palestinske området.

Folk bør også tenke seg godt om før de reiser til Jordan og Saudi-Arabia. Det kommer frem av en pressemeldig fra Utenriksdepartemenet.

Reiseråd Irak

Utenriksdepartementet fraråder norske borgere å reise til Irak, og oppfordrer dem som allerede er der til å forlate landet.

Reiseråd Kuwait

Grunnet den usikre situasjon i området fraråder Utenriksdepartementet inntil videre norske borgere å reise til Kuwait, dersom ikke reisen er strengt nødvendig.

Norske borgere i Kuwait bes utvise ekstra årvåkenhet og gjennomføre nødvendige sikkerhetstiltak.

Reiseråd Jordan

På grunn av de rådende forhold ber Utenriksdepartementet norske borgere nøye vurdere nødvendigheten av å reise til eller oppholde seg i Jordan.

Reiseråd Saudi-Arabia

På grunn av de rådende forhold ber Utenriksdepartementet norske borgere nøye vurdere nødvendigheten av å reise til eller oppholde seg i Saudi-Arabia.

Reiseråd Israel og Det palestinske område

Situasjon i Israel og Det palestinske området er meget spent og uforutsigbar.

Utenriksdepartementet fraråder derfor inntil videre å reise til Gaza, Vestbredden, og Jerusalem.

Grunnet den usikre situasjon i området og faren for terrorangrep i Israel bør man også vurdere viktigheten av planlagte besøk til Israel.

Besøkende som ikke kan utsette sin reise til Israel og Det palestinske område bør holde kontakt med de norske representasjonene i regionen.

Nordmenn i området bes utvise ekstra årvåkenhet og gjennomføre nødvendige sikkerhetstiltak, skriver UD i pressemeldingen.