Flere colombianske medier melder at en nordmann er blant de seks turistene som i dag ble kidnappet av den marxistiske opprørsgruppen FARC, den største geriljaorganisasjonen i Colombia.

Informasjonssjef for utviklingssaker i Utenriksdepartementet, Trond Viken, understreker at opplysningene så langt ikke er bekreftet.

— Det er colombiansk presse som melder dette. Vi jobber nå sammen med colombianske myndigheter for å få bekreftet opplysningene, sier Viken.

Fanget på stranden

De seks skal ha blitt tatt til fange på en strand i Morromico i regionen Chocó, skriver den colombianske avisen El Tiempo.

Nordmannen har norsk far og colombiansk mor. Mannens colombianske kone skal også være kidnappet, melder avisen El Universal. Paret jobber ved et lokalt universitet.

Ifølge Trond Viken er det grunn til at en eventuell kidnapping skal være politisk motivert, da Norge ikke er involvert i prosesser som omfatter FARC.

Fortvilet mor ringte ambassaden

Fungerende stasjonssjef Gro Dick ved den norske ambassaden i Bogota jobber nå på spreng for å få klarhet i situasjonen.

— Vi fikk vite om dette via media i dag morges. Deretter ringte mannens mor hit. Hun var naturlig nok helt fortvilet, sier Dick til Aftenposten.no.

Ifølge colombianske medier var det ti menn fra gruppen «Front 57» som sto bak kidnappingen. De seks turistene skal ha tatt seg til stranden i båt sammen med 13 andre personer, men skal ikke ha hatt tillatelse til å oppholde seg på stedet.

Ifølge El Tiempo får den colombianske hæren får bistand fra luftforsvaret i søket etter de seks bortførte turistene.