KJERSTI MJØRHELGE SKODVIN (foto)

Det ble litt av en bergenshelg for familien Ro fra Oslo. Ikke bare regnet det hele tiden. De fire familiemedlemmene var også hjelpeløse vitner til at hjemmelaget Lyn ble slått 5-1 av Brann.

På toppen ble de stående bom fast på Bergen Lufthavn i går sammen med flere hundre andre flypassasjerer.

— Vi hadde fortjent bedre, sier far Hans Ro selvironisk.

Da BT møtte familien Ro i går ettermiddag, hadde de ventet forgjeves på informasjon i flere timer.

— Det er kjedelig å stå og vente, og ikke ane om vi kommer oss hjem i dag og på jobb i morgen, sier Ro til BT.

— Har du ingen forståelse for aksjonen?

— Nei. Ikke når den rammer mest en tredje part - som er oss. Neste gang tar vi toget!

I avgangshallen står Alfhild og Sigmund Sævareid og teller på knappene. Også de har ventet lenge. Ekteparet er på vei til langtidsferie på Las Palmas.

Det ender med at de må gjøre vendereis, og utsette reisen i to dager.

— Dette var en dårlig start på ferien. Det er trist at folk mister arbeidsplassene sine, men vi er ikke enige i måten de aksjonerer på. Det bør ikke gå ut over de reisende, sier de til BT.

Om bord på flybussen sitter Ole Koteng. Også han må returnere fra flyplassen med uforrettet sak. I stedet tar han sjansen på NSB samme ettermiddag.

— Det går et tog til Oslo klokken 16. Jeg satser på at de fremdeles har noen ledige billetter igjen, sa Koteng i det bussen starter.

STOISK RO: Mens noen ble ampre, tok andre aksjonen med stor ro. - Det gjør ingenting. Jeg har ikke dårlig tid, sier Atle Riise, som kortet ned ventetiden med krimlitteratur.

VENTET FORGJEVES: Alfhild og Sigmund Sævareid må utsette reisen til Spania i to dager på grunn av flygelederaksjonen i går. - Vi er rimelig skuffet her vi står, sier de til BT.