– Vi har ingen spesielle teorier om brannårsaken, men ryktene om en forbindelse til hvitvaskingssaken i Brasil er i hvert fall ikke noe politiet har fokus på, sier etterforskningsleder, Terje Lunde, til NTB.

Han avviser også at Økokrim er bedt om å assistere i etterforskningsarbeidet.

– Vi har bedt om kriminalteknisk assistanse fra Kripos, resten av etterforskningen tar vi hånd om selv, sier etterforskningslederen.

Åpnet 16. mai

Ryktene om at det skal være en forbindelse mellom brannen og hvitvaskingen bygger på det faktum at noen av eierne bak skjenkestedet Kanalsmuget, som ligger like ved brannens arnested, også har tilknytning til Brasil.

Dette stedet har lenge gjennomgått en omfattende oppussing der mange håndverkere har vært i arbeid. Det ble gjenåpnet den 16. mai. Samme natt startet brannen. Det politiet i Trondheim ikke oppfatter som spesielt sannsynlig er at noen skulle finne det hensiktsmessig å kvitte seg med avslørende dokumenter ved å tenne på skjenkestedet samme natt. I så fall må dokumentene ha blitt brakt etter at håndverkerne var ferdig.

– Teorien har ikke vårt hovedfokus. Det er vårt offisielle svar, og foreløpig kommenterer vi ikke ytterligere, sier Lunde.

Mistenkelig

Den tragiske brannen har likevel status som mistenkelig fordi årsaken ikke er klarlagt og fordi arnestedet mest sannsynlig har vært i smuget mellom to av bryggehusene.

Politiet har avhørt flere vitner, men er så langt ikke kommet noe videre i den taktiske etterforskningen.

Arbeidet med å avdekke brannårsaken ble vanskelig å få i gang på fredag fordi brannen blusset opp igjen enkelte utsatte steder.