— Det er bare noe jeg gjør for å kunne ta ting i minibaren og stikke fra regningen, sa Andersen i retten.

Han forklarte at navnet han brukte var en reell person i Hokksund, som «han brukte å ha det litt moro med».

Det fikk dommer Bjørnestad kjapt til å kommentere at det kanskje ikke var så moro for denne personen å få regningene Andersen stakk fra. Det måtte tiltalte si seg enig i.

Andersen hevdet at han sjekket inn på hotell i Ålgård både for seg selv, David Toska, samboeren hans og babyen. De fire var da på vei for å bosette seg i Stavanger-området.

Ifølge Andersen skaffer Toska etter noen få dager det mye omtalte rekkehuset i Sandnes. Andersen er med på lasset for å komme seg ut av rusmarerittet han skal ha opplevd i Oslo.

— Jeg har inntrykk av at David reiste til Stavanger for å unndra seg en pågripelse i Oslo. Han var veldig opptatt av å tilbringe det første året sammen med den nyfødte babyen. Jeg ble invitert med fordi jeg tror David forsøkte å berge meg fra det harde livet jeg levde hjemme.

Ifølge Andersen snakket aldri David Toska om hva han hadde under oppseiling.

— Man spør ikke David om slikt. Vi lever helt forskjellige liv. David ser på meg som en god venn, men også som en av de mest useriøse han kjenner. I edru tilstand har vi det veldig bra, sa Toskas årelange venn.

Det angivelige forsøket på å få Andersen ut av rushelvetet, mislyktes imidlertid. Etter to uker stakk han til Oslo, og havnet på kjøret igjen.