INGA SVERDRUP

Forhandligene i tingretten på Forus går nå inn i en fase med sivile vitner, og driftslederen for Nokas Stavanger var første vitne som satte seg i vitneboksen nå i morges. Hun er nå i gang med å fortelle om en arbeidsdag hun aldri kommer til å glemme.

— Jeg skvatt opp av stolen, og var aldri i tvil om hva det dreide seg om. Jeg hadde bare en tanke i hodet: Nå må jeg komme meg vekk fortest mulig, fortalte hun om da hun hørte de første slagene mot vinduet.

Kvinnen har tydelig problemer med å huske eksakt hva som skjedde etter at hun forstod at ranere var på vei inn på arbeidsplassen hennes. Hun sier selv at alt forhold til tid og mye av lydene er borte fra minnene.

Hun forteller at de ansatte kom seg ut på fortauet utenfor H&M, der de søkte tilflukt. Senere ble de oppmerskomme på politibilen som stod oppe i Kirkegata og trakk opp dit.

— Vi senket skudrene. Vi tenkte at nå blir det bra, nå er vi reddet.

Så startet skytingen på nytt.

— Da la vi på sprang. Jeg løp alt jeg klarte. Og akkurat i det jeg begynte å løpe smalt et skudd i bakken rett ved føttene mine, sa hun gråtkvalt med blikket rettet i bordet.

Flere av de ansatte søkte så tilflukt på bakrommet i Narvesen-kiosken ved kulturhuset.

— Vi ba han (den Narvesen-ansatte, jour.anm) låse døren så de ikke skulle komme etter oss.

Det er flere av de ansatte som i dag skal avgi vitneforklaring. De ansatte har krevd en samlet erstatning på 9 millioner, og også dette spørsmålet skal behandles i retten i dag.

Etter lunsj vil trolig politimannen som skjøt Jhonnny Thendrup innta vitneboksen. Det er stor spenning knyttet til hans forklaring, og det er ventet at flere av forsvarerene vil yte stort press mot politimannen i spørsmålet om hvem som avfyrte det første skuddet på Domkirkeplassen.