MARIANNE RØISELAND Marianne.roiseland@bt.no

Da sexbomben smalt i februar uttalte Carl I. Hagen på den første pressekonferansen «det kan alltid bli verre». Han fikk rett.

— Nå kan det ikke bli verre, nå kan det bare bli bedre, sier Hagen til pressen etter møtet med Hordaland Frp i går.

— Det er klart at vi er i en trengt posisjon med dramatisk tilbakegang. Men jeg tror tiden vil vise at partiet kommer styrket fra striden, sier Hagen og angrer ikke oppgjøret med Kleppe-fløyen.

Felles fiende I sitt time lange foredrag var det partiets gamle kampsaker som sto i fokus. Skatter og avgifter er for høye. Forsvaret for svakt. Effektiviteten i helsevesenet og kommune-Norge for dårlig. Valgfriheten for liten.

I ett kvarter dvelte Hagen ved spetakkelet som har ridd Frp det siste halve året.

— Men det er nok bare om bråket media gidder å skrive, sa Hagen. Til stor glede i Frp-forsamlingen samlet Hagen troppene om en gammel felles fiende «Media». En fiende som utelukkende er opptatt av å knekke det hardt prøvede parti. Ifølge Hagen.

Vil ignorere Natås I går var det første gang Hagen besøkte stridsfylket i vest etter at Søviknes ble fratatt kronprinskronen. Terje Søviknes fløy med sin frue til varmere strøk i går og møtte ikke sin partiformann i Bergen.

Hagen kom for å drive sårpleie og samling i bånn, før partimedlemmene skal ut i valgkampkrig mot sine tidligere partivenner.

— Jeg kommer til å ignorere dem, sier Hagen om Natås og Kleppe. Han krysser fremdeles fingrene for at Kleppes folk ikke får overta DLF. Hagen har selv hjulpet en DLF-gruppering som hevder å være rettmessig eier av partiet, og som ikke anerkjenner Fridtjof Frank Gundersen som partileder.

— Det er selvsagt at vi ikke ønsker å gjøre det lett for dem som har til eneste hensikt å ødelegge for Frp og i tillegg gjør narr av demokratiet ved å overta et parti for en kopp kaffe, sier Hagen.

Selvkritikk Lørdag innrømmet Carl I. Hagen å angre to forhold. Det ene var at han ga sin velsignelse til at Siv Jensen og Terje Søviknes i TV2 gikk knallhardt ut mot ryktemakerne i eget parti og avviste alle rykter som oppspinn. Det andre forholdet, og kanskje mer oppsiktsvekkende, er at Hagen angrer på at det han opplever som å ha skåne jentene som påstod seg utsatt for sex-overgrep.

— Vi burde satt partiets interesser i høysetet. Vi satt hensynet til noen personer, særlig noen unge, øverst. I ettertid er det lett å se at vi burde håndtert det annerledes, sier Hagen.

Gamle kampsaker I valgkampen er det partiets gamle kampsaker Frp vil trekke frem.

— Vi vet ingenting om hva som skjer i Russland om 10-15 år, sa Hagen og advarte mot nedbygging av forsvaret.

— Vi vil bygge veier, tunneler og broer, men aksepterer ikke bompenger etter at veiprosjektene er ferdig.

— Oljepengene må brukes slik at de kommer folk flest til gode. Vi vil senke bensinprisen til 6-7 kroner.

— LO burde stått ved vår side og krevd skatte og avgiftslettelse og ikke økte lønninger som ødelegger for bedrifter og arbeidsplasser.

Og nok en gang har Hagen en tusenlapp klar til minstepensjonistene.

— Når landet får uventede nye inntekter bør vi kunne sikre våre minstepensjonister bedre levekår, er et av valgløftene fra Hagen.