Kari Westengen, NTB

— Märtha Louise er i ferd med å bli en utrolig spennende jente klesmessig, sier Solheim, som tegnet dronning Sonjas signingskjole.

Hun synes Mette-Marits brudekjole var nydelig og helt i pakt med brudens personlighet.

— Prinsesse Märtha Louise tør signalisere litt humor. Hun var den av gjestene i dette bryllupet som virkelig hadde en haute couture-kreasjon, sier designeren.

Solheim roser de andre gjestene som hadde sobre, pene satinkjoler i pastellfarger, men er begeistret over prinsessens kreasjon.

— Fantastisk at hun tør, sier Solheim.

Hun tipper at den norske designeren Wenche Lyche har kreert det som Märtha bar. Designeren Lyche var det ikke mulig å komme i kontakt med lørdag kveld.

Solheim viser til at prinsessen hadde på seg en jakke som var satt sammen av rosa glidelåser. Endene på glidelåsene sto opp øverst på kragen og dannet frynser.

Märthas anrekk blir offisielt beskrevet som et antrekk av et blekrosa silkeduchesse korsett med nougatfarget silkeduchessse skjørt.

Solheim, som utformet dronning Sonjas signingskjole, synes også dronningen hadde vakre kjoler både fredag og lørdag, men hun hadde kanskje tjent på å bli litt mer moderne, mener hun. Solheim har hørt at dronningen har en del tegninger liggende etter den dansk avdøde designeren Erik Mortensen som tidligere arbeidet hos motehuset Balmain.

— Jeg vedder hatten min på at han har tegnet kjolene, flotte, lekre kjoler, men de er kanskje litt gammeldagse stilmessig, med et visst 80-tallspreg, sier Tone Solheim.

Prinsessen er vågal som tør kle seg i dette antrekket, mener moteekspert.
Foto: Scanpix