Geir Magnus Nyborg tar et kraftig oppgjør med TV 2, Se og Hør og tyske skandalemedier i sin nyeste kommentar fra organisasjonen Familie & Medier.

— Så lenge vi har slike medier iblant oss, vil synden bli kastet opp i rikt mål. Sant eller ikke sant. Gjort eller ikke gjort. Det viktigste er at kronene klinger.

Det er TV 2s dokumentar om Mette-Marit som får Nyborg til å ta i bruk bibelske vendinger når han feller sin dom over det han kaller for Mørkets medier.

Kjærlighetens kraft

— Historien om Mette-Marit berører mange av oss. Det er ikke ofte vi ser folk offentlig ber om tilgivelse og ønsker en ny start i livet. Det har kronprinsessen gjort på en forbilledlig måte. Både hun og kronprinsen er levende leksjoner i kjærlighetens kraft og evnen til å sette en strek over det som var. Dokumentaren på TV 2 kan ikke røre ved det faktum at de to står sterkere enn noensinne i folks bevissthet, skriver Nyborg.

Trives med mørkets gjerninger

Han er ikke imponert over medienes evne til å gi folk en sjanse til å begynne på nytt i livet.

— Mediene har ikke vist samme evne til å begynne på nytt. De trives med mørkets gjerninger. Det er store summer å tjene på å grave opp fordums synder. Vi blir ille til mote når vi ser de utslag dette gir i historien om Mette-Marit, skriver Nyborg.

Det er ikke første gang Nyborg markerer seg med slagord mot TV2. Da Otto Jespersen gikk til angrep på Kjell Magne Bondevik på Torsdagsklubben for noen år siden fikk Jespersen navnet Ondskapens yppersteprest i en artikkel Nyborg skrev for Familie & Medier.

Kallenavnet ble en slager, flittig brukt av både Jespersens tilhengere og hans motstandere.

KJÆRLIGHETENS KRAFT: Kronprinsparet er et eksempel på kjærlighetens kraft, mener Geir Magnus Nyborg, generalsekretær i Familie & Medier.
Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX