Etter at Tjessem Høiby på pressekonferansen onsdag valgte å være åpen om det hun selv kalte sitt «utsvevende liv» i ungdomstiden, har mange spekulert i om hun følte seg presset av trusler om publisering av bilder. Hun skal ha vært redd for at en tidligere kjæreste fra Lillestrøm skal offentliggjøre ufordelaktige bilder av henne. På spørsmål fra NRK om mannen har bilder og film av Mette-Marit, svarer advokat Gunhild Lærum, som snakker på vegne av mannen:

— Ja. Det er et faktum at min klient har vært sammen med henne i om lag tre år. Og han er fotograf av yrke, så han har bilder av henne, sier hun til NRK. Hun sier hun ikke har noen kjennskap til hva bildene viser. Hun avkrefter at bildene skal være solgt til utlandet eller til norsk presse. De er heller ikke levert til Slottet for makulering.

— Alle disse teoriene kan jeg avkrefte på det sterkeste, sier Lærum. Hun viser til at bildene er privat eiendom som eks-kjæresten har tatt godt vare på.

— De er ikke på avveie, garanterer advokaten. Hun understreker at det ikke er grunn til å frykte at mannen skal bruke bildene til utpressing.

— Mannen ønsker å si at han ikke er noen trussel for den kommende kronprinsessen. Og han ønsker å ønske henne lykke til med hennes nyvalgte liv, sier mannens advokat.