Han er fortsatt opprørt over NRKs oppførsel dagen etter at kanalen sendte programmet som presenterer Tromsdal som informant for politiet og dobbeltagent.

— Dette er det mest ekstreme eksempelet på kildeblåsing jeg noensinne har vært borti. En ting er at det er journalistisk utilstedelig, men de setter ham også i livsfare, noe de er klar over, sier Kjensli til NTB, og legger til:

— Og det på et tidspunkt hvor en domstol har vurdert faren for Tromsdal som så nærliggende at de har nektet dem å sende programmet.

Trygghet Kjensli sier videre at det er helt utrolig at NRK har behandlet materialet på denne måten.

— Tromsdal gikk til Arve Bartnes, som laget dokumentaren, som en venn og journalist for å forsikre seg om at ikke noe galt skulle skje, og for å være sikker på at politiet gjorde det de sa de skulle, sier Kjensli.

— Og så blir han dolket i ryggen på denne måten.

Tromsdal skal ikke ha vært klar over at materialet journalist Bartnes innhentet, skulle bli et program, og han visste heller ikke at NRK var involvert.

— Han fikk vite at det skulle bli en dokumentar for få uker tilbake. Før det var han ikke klar over at Bartnes hadde løpt til NRK med saken.

Vurderer situasjonen Tromsdal og forsvareren er ikke ferdig med denne saken, og skal i løpet av uken vurdere hva de skal gjøre videre.

— Først må vi komme oss ned på bakken og ta det litt med ro, så skal vi i løpet av uken vurdere hva vi gjør med saken, sier Kjensli, som håper politiet har gjort nok for å sikre Tromsdals sikkerhet.

Kjensli vurderer det som lite sannsynlig at Tromsdal må vitne i saken som pågår i Stavanger.