Det skjedde på Torgallmenningen, til øredøvende musikk som kvalte ethvert forsøk på politisk debatt blant tilhørerne foran scenen. Men fylkespartiets toppkandidater fikk da brakt frem sitt budskap i overskrifter da musikken la inn en pause.

— Der venstresiden lover mer samhold og solidaritet, lover høyresiden mer marked og mer privatisering.

— Der venstresiden lover mer hjertevarme og omsorg, lover høyresiden mer klasseskille. I det siste har Bondevik begynt å skremme folk ved å kalle oss på venstresiden for sosialister. Da vil jeg bare minne om Gro Harlem Brundtlands definisjon av sosialisme; jo, sosialisme, det er idealet om solidaritet og likeverd. Og det er altså denne fellesskapsvisjonen som skremmer dagens regjering, sa Anne-Grete Strøm-Erichsen, som er 2. kandidat på Aps liste i Hordaland.

I dette fellesskapet lovet hun også mer frihet for den enkelte. Hun siterte Sveriges tidligere statsminister Tage Erlander, som en gang sa det slik: - Fellesskap gir hver enkelt mer frihet enn enkeltmennesket kan oppnå alene.

Det var naturligvis fylkespartiets A-lag som stilte opp, med Olav Akselsen i spissen. 3. kandidat Per Rune Henriksen refset regjeringen for å holde over 100.000 mennesker i arbeidsledighet. 4. kandidat Hilde Lydvo lovet å sette mer inn på å hjelpe rusmisbrukere som er motiverte for å slutte. 5. kandidat Dag Ole Teigene vil bl.a. gjøre slutt på det frie skolevalget, som han hevdet bare gir valgfrihet for noen få, mens mange andre får mye lengre skolevei enn før.

INNSPURT: Anne-Grete Strøm-Erichsen delte ut roser både til høyre og venstre da hun var med og åpnet Hordaland Arbeiderpartis valgkampinnspurt i går.<p/>FOTO: JOHN LINDEBOTTEN