Adresseavisen har fått opplysningene i forbindelse med at lagmannsretten opphevet referatforbudet fra tingretten. Avisen anket dette forbudet, og fikk medhold.

I fengslingskjennelsen legger dommerne vekt på «siktedes omfattende aktivitet og sterkt rasistiske ytringer på internett».

I tillegg viser retten til et notat der den siktede har skrevet at han planla «å drepe muslimer om anledningen byr seg».

Politiadvokat Heid Melø ved Sør-Trøndelag politidistrikt sier det er gjort flere funn som støtter opp om at drapet var rasistisk motivert.

Politiet mener Shirwac ble drept med tretten skudd fra nært hold.

Mannens forsvarer, advokat John Christian Elden, sier at hans klient ikke vil delta i det han mener er politiets spill med å gå ut med enkeltelementer fra etterforskningen i media før en eventuell rettssak.

Shirwac ble funnet skutt og drept natt til lørdag 23. august i en bil i Ringåsveien på Heimdal. En 25 år gammel mann ble pågrepet 11. september i Oppdal. Han er siktet for forsettlig drap, men nekter straffskyld. Rettssaken er berammet til 27. april neste år.