• Flere burde trykket Muhammed-tegningene, sier Kokkvold.

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund mener at mediene har gitt etter for terror ved å ikke trykke Muhammed-tegningene.

Kokkvold gjestet Lørdagsrevyen i NRK for å kommentere episoden i Danmark fredag, der den danske karikaturtegneren ansvarlig for Muhammed-tegningene, Kurt Westergaard, ble angrepet i sitt eget hjem.

Kokkvold er ikke overrasket over angrepet, og mener at pressen rett og slett har blitt truet til taushet og sier at flere aviser burde ha trykket tegningene.

— Når norske og andre medier fortsatt ikke våger å trykke disse harmløse tegningene, er det ikke fordi vi har bøyd oss i respekt for muslimenes tro, men fordi vi har bøyd oss i frykt for islamistenes terror, hvilket vi aldri må finne på å gjøre, sa Kokkvold.

Han understreket at det ikke er de vanlige muslimene som reagerer så sterkt på tegningene, men islamister.

— Retten til å tenke og uttrykke sine tanker, retten til å tro uten å mene at man har rett til å ta livet av de som tror noe annet, er så fundamentalt for hele vår livsform at vi faktisk i noen situasjoner er nødt til å markere at her går grensen, sa Kokkvold.

Er du enig med Kokkvold?