Det har en 53 år gammel kvinne, som i går avgav rettslig vitneforklaring, tidligere forklart i politiavhør.

— Jeg har hele tiden sagt at politiet ikke har håndfaste bevis i forhold til siktelsen mot min klient om menneskehandel. Det som har skjedd har vært på frivillig basis, og de har visst hva de gikk til på forhånd, sier advokat Tom Barth Hofstad.

Han forsvarer en 38 år gammel kvinne som ble pågrepet da politiet i Bergen og Oslo i en koordinert aksjon slo til mot flere mistenkte bordeller.

Kvinnen er tidligere siktet for medvirkning til menneskehandel knyttet til sex-salg på Wat Po i Bergen. Siden har politiet siktet 38-åringen for menneskehandel med ytterligere to kvinnelige ofre, i tillegg til å sikte henne for hallikvirksomhet.

I dag forklarte en kvinne (53) som arbeidet i 38-åringens massasjeinstitutt Ituk i Oslo seg for retten. Til politiet har kvinnen forklart at hun i tillegg til å betale en husleie på 2000 kroner, måtte dele halvparten av utbyttet av prostitusjonen med den siktede 38-åringen.

— Det er et faktum at min klient har fått penger, og begge parter er enige om at man har fått det man skal ha. Diskusjonstemaet er om hun har visst, eller burde visst, at det foregikk mer enn bare vanlig massasje, sier Barth Hofstad.

Flere kvinner knyttet til massasjeinstituttet skal ifølge politiets teori ha fått hjelp av den siktede 38-åringen til å prostituere seg ulike steder i Norge - blant annet Bergen.

— Min klient har ikke benektet å ha kjennskap til at det har vært reiseaktivitet blant disse kvinnene. Hennes rolle i dette må vi komme tilbake til, sier Barth Hofstad.

Den prostituerte kvinnen som forklarte seg i retten i går har benektet å ha blitt utsatt for tvang eller trusler, men skal etter hva BT kjenner til føle det som ubehagelig å vitne mot sin gamle arbeidsgiver.

I prostitusjonsmiljøet skal nemlig 38-åringen ha blitt anklaget for å ha kontakt med thailandsk mafia.

— Slik jeg vurderer det, er dette helt ubegrunnet sladder og rykter. Det er enkelte av kvinnene som har snakket om at de har hørt noe om mafia, men ingen har konkret kunnskap eller erfaringer med slikt, sier Barth Hofstad.

Politiadvokat Steinar Andersen ønsker ikke å kommentere det rettslige vitneavhøret.