Kripos er nå på stedet og undersøker omstendighetene rundt brannen, skriver Sunnmørsposten. 22 personer måtte evakueres, og det ble funnet en hardt skadd mann utenfor leiligheten som brant. Politiet arbeider ut fra en teori om at brannen er påsatt.

Et svensk samboerpar på 33 og 28 år bodde i den utbrente leiligheten. Disse flyttet inn i november, og naboene har i lengre tid fryktet at noe skulle skje. Det skal ha vært mye bråk fra leiligheten.

Da redningsmannskapene kom til Gjerdegata 5 like etter klokken 02 natt til torsdag fant de en hardt skadd mann utenfor leiligheten som var i brann. Han var påført bruddskader på kroppen. Etter det Sunnmørsposten har fått opplyst er slagene påført med hammer. Politiet vil ikke bekrefte denne opplysningen.

– Det eneste vi kan si er at mannen som ble funnet ikke bor i leiligheten, sier lederen for etterforskningsavdelingen ved Sunnmøre politidistrikt, Arne Frøland.

De fleste beboerne i Gjerdegata 5 var gjestearbeidere fra Polen og Sverige. Bare én hadde tegnet innboforsikring. Svenske Harris Tetaravic sier at de fleste vil bli stående på bar bakke etter det som har skjedd. Én leilighet ble totalskadd i brannen, men de øvrige leilighetene har fått røykskader.

– Vi kom hit for å få et bedre liv, men nå er alt i ruiner, så dette er fryktelig bittert, forteller Tetaravic.