I et innlegg i torsdagens Bergens Tidende skriver mammaen, Siri Fuglem Berg, om det vanskelige valget: Selv om datterens sykdom (trisomi 18) ble oppdaget allerede mens hun lå i magen, ville Fuglem Berg bære henne frem.

— Abort tatt som en selvfølge

— Tilbudet om abort ble presentert sammen med diagnosen, det ble tatt som en selvfølge at vi valgte dette, skriver Berg i innlegget.

Mange andre har opplevd styggere abortpress og verre kommentarer enn vi gjorde

Siri Fuglem Berg

Hun forteller videre om den manglende oppfølgningen hun og mannen opplevde - og at de ikke ble møtt med forståelse og aksept for sitt valg om å få datteren.

— Til tider følte vi at barnet ble betraktet som et monster som burde vært fjernet for lengst, skriver Fuglem Berg om datteren, som ble født 15. april i 2010.Innlegget ble mest lest av alt på bt.no torsdag, og mange har kommentert. Selv har Fuglem Berg lagt innlegget ut på Facebook og Twitter, og ser at det blir mye delt.

Hardhudet, men gruer seg

— Jeg forventer meg både positive og negative kommentarer når jeg står frem med vår historie. Jeg ønsker jo debatt om at det er vanskelig for foreldre med syke barn som velger andre ting enn abort.

— Likevel er det sånn at jeg gruer meg til de negative kommentarene, de som mener at jeg valgte galt. Men jeg er blitt ganske hardhudet, sier Fuglem Berg.

Vil ikke ta noen

Hun understreker at hun ikke ønsker å ta sykehus eller personer.

— Jeg vil få fokus på systemet rundt foreldre som opplever å få en diagnose på barnet i mors liv.

— For meg representerer dette systemet både abortpress og manglende oppfølging, sier Fuglem Berg.

Både hun og mannen er leger. En stund trodde de at de var ganske alene om sin opplevelse.

Var ikke alene

Men etter at Fuglem Berg startet et nettsted om datterens historie, for å vise hvor positivt det kan være å bære frem et alvorlig sykt barn, skjønte de at det var feil.

— Tilbakemeldingene vi fikk der fikk oss til å innse at vi tross alt hadde vært ganske heldige. Mange andre har opplevd styggere abortpress og verre kommentarer enn vi gjorde, sier Fuglem Berg.

DAG TO: Evy Kristine levde bare én dag til etter at dette bildet ble tatt.
Privat