Jenten (13) som ble påkjørt slept mer enn fire kilometer av gårde har fått store brannskader og er sendt til Haukeland Universitetssykehus.

– Hun er sendt til Haukeland Universitetssykehus med store brannskader. Hun skal ikke ha hode–eller bruddskader, forteller Iver Hole, rektor ved Slemmestad ungdomsskole i Røyken kommune til Aftenposten.

Dette bekreftes av lensmann Arne Erling Meek overfor Aftenposten.no torsdag ettermiddag.

Hans sier til Aftenposten.no at jenten etter alt å dømme ikke hadde på seg hjelm da hun ble påkjørt.

– Det er uklart om hun befant seg på sykkelen, eller om hun trillet den. Hun var i ferd med å krysse veien da hun ble påkjørt, sier Meek til Aftenposten.no.

Siste skoledag

Jenten hadde torsdag sin siste dag i 8. klasse på skolen, og var på vei hjem med venninner da ulykken skjedde. Hun ble truffet av en tankbil mens hun krysset veien ved Slemmestad kapell, på eller ved sykkelen sin. Flere tilfeldige omstendigheter skal ha ført til at hun ble påkjørt av bilen som kom bak, hektet fast under den, og slept 4, 4 kilometer av gårde. Føreren av denne bilen oppdaget ikke at jenten lå under bilen før hun parkerte den foran sin bolig i Asker.

– Vi har ennå ikke avhørt sjåføren av personbilen, sier Meek.

Han sier at hun muligens vil bli forsøkt avhørt i løpet av fredagen, men at det ikke er sikkert at det lar seg gjøre.

– Hun er sterkt preget av det som har skjedd, sier lensmannen.

– Sterkt preget

– Vi er alle sterkt preget av ulykken. Elevene på skolen har skrevet hilsener, malt og tegnet til sin skadede medelev, og alles tanker går til henne. Jenten har en bror i 9. klasse og en søster i 10. klasse her på skolen. Vi kjenner slekten og familien veldig godt og derfor er vi ekstra berørt, sier Iver Hole.

Røyken kommunes kriseteam var i møte med rektor i dag.

Familien er medlemmer av Den kristelige menighet i Drammen, også kjent som Smiths venner , forteller TV 2.

– Vi tror alle bønnene har medvirket til at det har gått bra, sier onkelen til kanalen.

– Flere ofre

Hole sier at foreldrene til den skadede jenten er svært opptatt av at det er flere som er ofre etter denne tragedien.

– Midt i sjokket og sorgen ønsker de å si at de ikke føler noen skyld i forhold til de to sjåførene som er involvert. De maner til forsoning, sier han.

Hang fast bak

Den 13 år gamle jenten hang fast mellom bilens bakaksel og karosseriet, ifølge opplysninger Aftenposten.no har fått fra politiet i Asker.

Jenten ble slept 4,4 kilometer under bilen, hengende fast like ved det venstre bakhjulet.

– Det er slik jeg har forstått det, sier politiførstebetjent Rolf Meyer ved Asker politistasjon. Det var hans mannskaper som kom til boligfeltet Torp/Høymyr der bilen med jenten stoppet.

– Hun lå under bilen, og var hektet fast mellom bilens bakaksel og karosseriet på venstre side, etter det jeg har fått opplyst, sier Meyer til Aftenposten.no .

Jekket opp

Da politiet kom frem til stedet der personbilen stoppet, ble bilen jekket opp med bakparten først.

Den hardt skadede jenten ble så frigjort fra bilen, og fraktet til sykehus med ambulansehelikopter.

13-åringen var ved bevissthet da hun ble tatt løs, og skal ha vært i stand til å redegjøre for seg over for redningsmannskapene.

**LES OGSÅ:

13-åring slept etter bil**

Scanpix