En litt småpjuskete Siv Jensen stilte klokken 12.00 til nettprat på bt.no.

— Jeg er redd det er influensa, sukker Siv Jensen, bekymret for valgkampinnspurten.

Men influensa til tross, Frps nestleder kastet seg over spørsmålene og hamret løs på tastaturet i god stenografistil. Totalt rakk hun over 25 av de mer enn 300 spørsmålene som tikket inn.

Morna' Jens

De siste meningsmålingene tyder på at de borgerlige kan sikre seg et flertall helt på oppløpssiden. Da er spørsmålet - hva gjør Frp om KrF velger et liv i opposisjon fremfor å ofre Kjell Magne Bondevik som statsminister - slik Fremskrittspartiet krever.

— Frp arbeider for et fortsatt ikke-sosialistisk flertall etter valget, og vil definitivt ikke ha Ap og Jens Stoltenberg tilbake, skriver Jensen i et svar til en leser.

Til bt.no utdyper hun:

— Vi skal bruke de dagene som gjenstår til å jobbe for et borgerlig flertall. Men jeg gjentar det vi har sagt tidligere: Uten Fremskrittspartiet har vi ikke noe borgerlig flertall. Vi krever å bli tatt på alvor. Noe ytterligere kommentar til en slik problemstilling har jeg ikke.

Røykelov og singelhjelp

En leser undrer på hva Siv Jensen skal gjøre for røykerne neste stortingsperiode.

— Fremskrittspartiet erkjenner at overdreven bruk av tobakk kan føre til helseproblemer og også være skadelig for familie og andre. Men det må være mulig å legge til rette også for røykerne, på en måte som ikke sjenerer andre, svarer Jensen.

Frp-tronarvingen, som selv er single, fikk også spørsmål om hva som kunne gjøres for å hjelpe denne gruppen.

— For meg blir det helt galt å putte alle single mennesker inn i en gruppe. Det beste vi kan gjøre er å sørge for at alle mennesker får beholde mer av sin egen inntekt, gjennom å redusere skatte- og avgiftstrykket.

Tango og heavy metal

Noen spørsmål var av det mer obskure slaget.

— Himmel. Her er det en som lurer på hva Frp skal gjøre for heavy metal-folket, humrer Jensen.

Da ble selv Frp-nestlederen svar skyldig.

En annen lurte på om Jensen ville lære å danse argentinsk tango.

— Jeg liker tango, jeg, smiler hun.

<b>NETTMØTE:</b> Siv Jensen fikk brynt seg under dagens nettmøte.
JAN STIAN VOLD