Bergensarkitekten Kjersti Nerseth (48) kjemper om å bli president i Norske Arkitekters Landsforbund (NAL). Hun ble innstilt av forbundets valgkomité, men blir utfordret av tidligere Norsk Form-direktør Peter Butenschøn (64) fra Oslo, skriver Dagens Næringsliv.

Finanskrisen gjør det nødvendig

Han ble foreslått av de tidligere arkitektpresidentene Ole Wiig (62) og Gudmund Stokke (59). De mener finanskrisen gjør det helt nødvendig med en sterk og erfaren leder bosatt i Oslo.

– Vi er to trøndere som mener at du er nødt til å bo på Østlandet hvis du vil være en slagkraftig president. Vi trenger en president som kan stille opp i tv-debatter eller i departementet på flekken, sier Wiig til Dagens Næringsliv.

Kjersti Nerseth avviser argumentet med at det tar 40 minutter med fly fra Bergen til Oslo.

— Irrelevant

– Argumentet om å måtte være bosatt i Oslo, ser jeg på som irrelevant. Det var annerledes da man brukte to dager for å komme seg over fjellet med hest og kjerre, sier Nerseth til DN.

Valget av president avgjøres av de 14 lokalforeningene i NAL, og Nerseth har også sterke støttespillere.

– Kjersti har gjort en glitrende jobb som leder av Bergen Arkitektforening og er flink i mediene. I en tid med mobiltelefon og internett er det sneversynt å tenke at presidenten er nødt til å bo i Oslo for å gjøre en god jobb. Presidenten må jo like gjerne kunne rykke ut på kort varsel til Bergen og Trondheim, som til Oslo. TV 2 har jo for eksempel hovedkvarter i Bergen, sier arkitekt Irene Aarrestad (35).

Hun leder valgkomiteen som har foreslått Kjersti Nerseth.

Hva mener du? Må man bo i Oslo om man skal ha viktige nasjonale verv? Legg inn dine kommentarer under!

LEDERKANDIDAT: Kjersti Nerseth kan bli bli norske arkitekters øverste leder, men kritikerne holder det mot henne at hun bor i Bergen. Her står hun foran Sjømennenes hus på Østre Murallmenning, som hun mener er et av de flotteste byggene i Bergen. ARKIVBILDE.
BERGENS TIDENDE