Sammen med kollega Denzel Washington ledet hun konserten som når ut til tv-seere over hele verden.

Skuespillerparet benyttet anledningen til å hylle fredsprisvinneren.

— Det er 6.000 mennesker her i kveld. Liu, vi hedrer deg. Det vil du høre i deres dundrende applaus, sa Denzel Washington.

Uten vinneren

Dermed henvendte han seg direkte til fredsprisvinneren som ikke var der. Som under seremonien fredag, manglet hovedpersonen i Oslo Spektrum. Fredsprisvinneren sitter som kjent fengslet i hjemlandet Kina.

Heller ikke tidligere fredsprisvinner Aung San Suu Kyi fikk komme til Oslo da hun mottok fredsprisen i 1991. Den burmesiske opposisjonslederen satt da i husarrest – en arrest hun ble løslatt fra først 13. november i år. Lørdag hyllet hun årets nobelvinner gjennom en videohilsen.

— Fredsprisen behøver ikke å være splittende, sa hun og fortsatte:

— Alle mennesker ønsker å leve sammen i fred og sikkerhet. Det er jeg helt sikker på.

Den tidligere fredsprisvinneren understrekte også at uten fred er all materiell fremgang meningsløs.

Spekket med artister

I likhet med tidligere års konserter var også denne konserten spekket med kjente artister på programmet.

Først ute blant artistene lørdag var norske Sivert Høyem, som åpnet konserten med den svært stemningsfulle, melankolske låten «Prisoner of the Road».

— Hva skal man si om Sivert Høyem? Jo, han er norsk og synger som en cowboy, sa Anne Hathaway da hun introduserte den norske rockartisten før han dro til med sin andre låt for kvelden, «Into the Sea».

Allsang

Også gruppa Florence and The Machine og amerikanske Colbie Caillat sang til ære for fredsprisvinneren. Det samme gjorde blant andre det britiske bandet Jamiroquai.

Etter pausen var det svenske Robyn som dro i gang showet. Men det var den amerikanske smørsangeren Barry Manilow som avsluttet det hele. Før samtlige artister dro i gang med en stemningsfull versjon av Michael Jacksons melodi «Man in the Mirror».