Oslo AUF mener Støre er i ferd med å kopiere sin forgjenger fra Høyre.

– Akkurat nå kan jeg ikke se stor forskjell på Jan Petersen og Jonas Gahr Støre. Det er sjokkerende at Norge kutter i støtte som betaler lønninger til palestinske sykepleiere og lærere, sier leder i AUF i Oslo, Eskil Pedersen, i en pressemelding..

Han mener Støre snarest bør invitere den nye palestinske statsministeren på statsbesøk til Norge, for å få i gang dialogen Støre snakker om.

– Når vi kutter støtten til palestinerne, kan vi være med på å bidra til kollaps av de palestinske selvstyremyndighetene. Det er flaut at Norge og Jonas Gahr Støre følger USA og EU i denne saken, sier Pedersen.

Også andre deler av Arbeiderpartiet i Oslo er skuffet over sin egen minister. Leder Stine Rødmyhr i Fredsforum i Oslo Ap viser til vedtak i både fredsforumet og i Oslo Ap, som har skarpt kritisert israelske tilbakeholdelser av skatter og avgifter.

«Norge må fortsette å støtte det palestinske folket gjennom selvstyremyndighetene og FN-organisasjonene,» heter det blant annet i en Midtøsten-uttalelse fra Oslo Aps årsmøte 18. mars i år.

– Etter vårt syn har Støre i denne saken gitt etter for press fra EU, USA og Israel og sviktet ideen om at Norge skal ha en selvstendig rolle i Midtøsten, sier Rødmyhr.