Ola Borten Moe vant det spennende valget om å bli 1. nestleder mot Anne-Beathe Tvinnereim med 160 stemmer mot 142 stemmer.

Avtroppende Sp-leder Liv Signe Navarsetes støttespillere la ikke skjul på at de ønsket seg Tvinnereim som 1. nestleder. Men slik skulle det ikke gå.

— Ola Borten Moe vant med knapt flertall. Det gir ham ikke stort spillerom, sier avgått Sp-leder Liv Signe Navarsete.

Trygve Slagsvold Vedum ble som ventet valgt til ny partileder, med overveldende 298 stemmer mot fire blanke.

Stiv i blikket

Ole Borten Moe så tydelig lettet ut etter nestledervalget. Liv Signe Navarsete klappet, men behersket. Hun var stiv i blikket.

— Jeg håper nå på mer lagspill og mer smarbeid i partiledelsen i tiden som kommer, sier Navasete i en kommentar til Bergens Tidende

— Er du skuffet over valget av Moe?

— Det er landsmøtet som bestemmer, sier hun.

- Ikke personlig triumf

Moe var alvorlig og fattet etter seieren.

— Jeg skal være forsiktig med å utrope dette til en stor personlig seier. Dette har vært en prosess der det å utrope seierherrer blir feil. Nå er det tid for å ha det trivelig i lag, sier Moe.

Han manet partiet til forsoning.

— Jeg kommer til å være nestleder for hele partiet. Når landsmøtet får satt punktum, så er det mange som stiller seg spørsmål om splittelsen vil vare ved. Det er jeg helt trygg på at den ikke vil. Vi skal slutte rekkene, og vi har nye slag å vinne. Vi har et lokalvalg, folkens, å vinne om ett og et halvt, sa han.

Kan bli miljøstrid

Anne-Beathe Tvinnereim vant til gjengjeld valget om å bli 2. nestleder, med 232 mot 70 stemmer over Janne Sjelmo Nordås.

— Jeg vil gratulere Ola med seieren. Vi har kjørt jevne race før, helt siden ungdommen. I ledelsen er vi tre, og ledelsen har et spesielt ansvar for å lege alle sår som måtte ha oppstått, sier Tvinnereim.

Samtidig lovet hun «å blankpusse Sps grønne profil». Moe, på sin side, brukte sin tale før avstemingen til å avgjøre mot at det han kalte «miljøbyråkratiet» i Oslo.

— Vi må la være fakta være premissene for debatten. Når vern blir løsningen, og naturen skal betraktes og ikke forvaltes, da går det «gæli» med Norge, sa han.