Arbeiderpartileder Jens Stoltenberg mener at valgkampen ble mer oppstykket og uoversiktlig enn han hadde forestilt seg.

— Andre saker enn rene valgkampsaker har fått for stor oppmerksomhet, sa Ap-lederen til NTB etter at han hadde gjort sin borgerplikt i gymnastikksalen på Tåsen skole mandag formiddag.

Frp-formann Carl I. Hagen var heller ikke helt fornøyd med valgkampen, selv om utsiktene var store til at Fremskrittspartiet kunne gjøre sitt beste lokalvalg noensinne.

— Det har vært en lite spennende valgkamp med lite temperatur. Den har vært rotete og har ikke vært fokusert på saker, sa Hagen umiddelbart før han la sin stemmeseddel i urnen på Bestum skole i Oslo.

Krevende for Haugland

— Personlig har dette vært en mer krevende valgkamp for meg enn tidligere, sa KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland da hun kom til Vettre skole i Asker for å stemme.

Svarstad Haugland mente det har vært vanskeligere å nå ut med de politiske sakene.

-Ofte har vi hatt drahjelp av ett eller annet i en valgkamp. Men akkurat det har vi følt har manglet for oss i år, sa KrF-lederen.

Hun understreket likevel at mange lokale KrF-politikere har drevet en veldig god valgkamp og at det har vært stor deltakelse på folkemøtene rundt i landet.

Medhaug-faktoren

Hennes partifelle og mulige årsak til "manglende drahjelp i valgkampen" Jan Birger Medhaug stemte på Ådland skole på Karmøy mandag formiddag. Han var ikke i tvil om at han skulle stemme KrF, men valget i år var likevel langt fra enkelt.

-Valg er jo alltid spennende, men denne gangen er det en noe spesiell og vanskelig situasjon. Det er med blandede følelser jeg stemmer, og jeg har helt andre tanker rundt denne dagen nå enn jeg hadde tidligere i år, sa han.

Medhaug ble vraket av fylkesstyret i Rogaland KrF som partiets fylkesordførerkandidat for tredje gang. Valgnatten skulle han tilbringe hjemme i huset sitt på Karmøy sammen med familie og venner. Han ville ikke følge opptellingen sammen med partifeller i Karmøy rådhus.

Sliten Halvorsen

SV-leder Kristin Halvorsen hadde livvakt med da hun kom til Grünerløkka skole for å stemme.

— Jeg er kjempesliten - helt pumpa, sa SV-lederen etter at hun hadde avgitt stemme. Hun trodde noe av årsaken til manglende valgdeltakelse er at velgerne ikke føler at de sakene politikerne snakker om, er sakene velgerne er opptatt av.

— Jeg tror velgerne har vanskelig for å finne igjen sitt eget politiske engasjement i sakene politikerne tar opp. Noe av årsaken til at SV gjør det bra, er at vi er tydelige på sakene våre, mente hun.

Bondevik fikk vin

Statsminister Kjell Magne Bondevik stemte også i år i sin gamle skolekrets Kvam i Molde. Etterpå hilste han på 12 valgobservatører fra Tsjekkia, Slovakia og Litauen som er i Molde for å studere norsk demokrati. Observatørene hadde med gaver til statsministeren, blant annet en flaske lokal, kostbar rødvin.

— Hvilket parti jeg har stemt på, er vel ingen hemmelighet. Men jeg velger å holde hemmelig hvilken ordfører jeg har stemt på, sa Bondevik etterpå. Molde er blant kommunene som har direkte valg på ordfører og Kristelig Folkeparti har ikke ordførerkandidat ved dette valget.

Høyre-leder Jan Petersen og Sp-leder Åslaug Haga avga sine stemmer allerede søndag.