Det mener de tre NTNU-studentene Eline Asheim, Thomas Møller og Jonas Leirset.

Ingen av dem gyver løs på kjæresten — eller blir selv slått. Likevel er de ikke direkte overrasket over at så mye som 24 prosent av jentene oppgir at de går fysisk til angrep på partneren.

— Tallet er høyt. Men det er en myte å tro at kvinner ikke kan være voldelige, sier Eline. Hennes erfaring er likevel at jentene oftere er psykisk ekle mot mann eller kjæreste.

Jonas tror jenter som slår gjør det ut fra andre stemninger enn menn.

— Den klassiske koneplageren slår målrettet for å vise at han er sterk og dominerer sin kvinne. Jeg har hørt om gutter som får seg en ørefik eller et puff av kjæresten. Men kvinner er kanskje mer fortvilet og frustrerte når de slår, sier han.

Selv om en kvinne bare fiker til mannen, vil Thomas karakterisere det som vold.

— Hvis hun gjør det i sinne, er det vold. Selv om hun ikke skader ham, har hun jo en intensjon om at det skal gjøre vondt. Jeg mener det er litt naivt å tro at jenter ikke kan utøve vold. De har jo også temperament og sinne. Det er vel heller det at guttene er sterkere. Går en kvinne rundt med et merke rundt øyet, er det lettere for resten av verden å oppdage mishandlingen, sier Thomas.

Han mener det er greit for kjærester eller samboere å være sinte på hverandre.

— Men du skal ikke slå. En løsning er å sitte ned og snakke om problemet. Noen ganger går du en tur for deg selv, og finner ut at det egentlig bare er bagateller som har blåst seg opp.

OGSÅ JENTER SLÅR: - Det er naivt å tro at kvinner ikke slår, mener NTNU-studentene Eline Asheim, Thomas Møller og Jonas Leirset. <small>FOTO: AGNETHE WEISSER</small>