— Inga Marte Thorkildsen fortsetter å fortelle om taushetsbelagtinformasjon om et barn. Det er under enhver kritikk at hun fortsetter å lekkeopplysninger om dette offentlig, sier Merethe B. Ranum (H), kommunalråd iTrondheim.

LES OGSÅ: KONTAKTET POLITI I INCESTSAK

Ranum har tidligere vært leder av fylkesnemnda.

Nemndas oppgave er først og fremst å fatte vedtak etter lov ombarneverntjenester. Hun har også vært politiinspektør, og siden 2007 har hunvært kommunalråd.

- Langt verre

— At en offentlig tjenestemann gir ut taushetsbelagtinformasjon er straffbart, og er i så fall langt verre at hun somstortingspolitiker ba politiet etterforske incest-saken på nytt, forteller hun.

DIAGNOSEN: På sin åpne Facebook-side skrev Thorkildsen barnets diagnose.
SKJERMDUMP

Det var Dagbladet somførst avdekket at Thorkildsen hadde kontaktet politiet.Inga Marte Thorkildsen la søndag ut informasjon om barnetsdiagnose på sin Facebook-side.

Mandag morgen uttalte hun i NRK i programmet Politisk kvarter atdet var fattet akuttvedtak i saken.

Utleverer informasjon ombarnet

— Dette er taushetsbelagt informasjon som hun ikke har lov til åinformere om, mest av alt av hensyn til barnet. At hun fortsetter å lekkedetaljer er under envher kritikk, sier Ranum.

Ranum understreker at hun ikke kjenner noen i saken, og vetingenting om barnet.

Til NRK uttrykker barnefarengjennom sin advokat dyp fortvilelse over lekkasjene. Barnefaren harhovedomsorgen for barnet.

— Barnefaren er fortvilet og synes det er ille at hun indirekteanklager ham for incest. Han synes også det er ille at hun har forsøkt å dra igang en sak når han allerede har fått omsorg for barnet av retten, og at hunfortsatt skriver om det på sosiale medier, forteller barnefarens advokatMette Yvonne Larsen til NRK.

- Burde vite bedre

Inga Marte Thorkildsen har vært stortingspolitiker siden 2001 oghar blant annet vært medlem av Justiskomiteen og Helse- og omsorgskomiteen. 23.mars i år ble hun statsråd for barne-, likestillings oginkluderingsdepartementet.

— Med sin lange bakgrunn og som en del av vårt lovgivende organ,burde Inga Marte Thorkildsen vite hvor strenge regler det er for å gi utopplysninger om noens personlige forhold. At hun har som barneminister tarstilling for den ene parten i en sivil sak er svært alvorlig, sier Ranum.

Vil ikke kommentere

— Inga Marte Thorkildsen har ingen kommentar ut over det somallerede har kommet frem i media, opplyser pressevakten i Barne-,likestillings- og inkluderingsdepartementet.